Kaiser

 

 

kontakt

Feedback

Zanimljivosti

Sve o jedrenju

Bilo da se u avanturu jedrenja želite zaputiti samostalno, bilo da razmišljate o najmu, Kaiser Yachting vaš je pouzdan partner. Javite nam se, pitajte, komentirajte, tražite, i maksimalno iskoristite svoj boravak u Hrvatskoj!

 Jedrenje, umijeće upravljanja jedrilicom, odnosno plovilom na vodi pokretanog isključivo snagom, izuzetno je popularno među poslovnim ljudima. Jedrenje se u prošlosti koristilo isključivo u ribarstvu, obrani od neprijatelja, trgovini na trgovačkim brodovima, no danas je jedrenje za većinu zaljubljenika ovoga sporta omiljeni način zabave, uživanja i rekreacije.

 Iz jedrilice možete vidjeti otok sa svih strana. Možete priči mjestima do kojih je inače gotovo nemoguće doći trajektom ili putničkim brodom i to neposrednim uplovljavanjem jedrilice ili ako se usidrite pa gumenim čamcem ili plivajući dođete do odredišta. Ako volite tišinu, možete ju pronaći birajući mirne uvale ili mala mjestašca u kojima ćete se smjestiti. Ako pak želite bučan provod i osjećaj da ste u civilizaciji, birat ćete veća mjesta za sidrenje.

 Jadranska obala pravi je raj za ljubitelje jedrenja, jer  nudi prekrasan krajolik te brojne mogućnosti za istraživanje ljepota čistoga mora, skrivenih uvala, uživanje u pješčanim i šljunčanim plažama, ronjenju te uživanje u osjećaju vožnje. Iako se čini jednostavnim, upravljati jedrilicom nije lako, jer se treba boriti sa smjerom vjetra, uvjetima na vodi, a često i drugim nepogodama.

 Naša obala domaćin je brojnim domaćim i stranim nautičarima koji dolaze istražiti našu obalu za koju kažu da je najzanimljivija i najljepša na Mediteranu. Oni vještiji jedrenju na plovidbu i avanturu će se uputiti samostalno, no za one koji nisu sigurni u svoje umijeće upravljanja jedrilicom, preporučuje se najam posade ili skipera. U ponudi su i brojne opcije najma - od manjih i srednjih brodova pa sve do velikih gotovo luksuznih jahti koje se mogu unajmiti sa skiperom, bez njega ili sa posadom. Cijene najma ovise o više faktora (veličina broda, period i dužina najma, bazna luka, oprema i sl.).

 Nemate li nikakva iskustva u jedrenju, upišite se u školu jedrenja u kojoj ćete osim teoretskih znanja iz osnova jedrenja, aerodinamike jedra, navigacije, izbjegavanja sudara na moru, sigurnosti i sličnih pitanja, upoznati i praktični dio u kojemu će instruktor polaznicima u malim grupama prenijeti dovoljno znanja za samostalno jedrenje.